Приложение за iPhone предпазва от бременност

Приложението Clue за iPhone може да направи излишни контрацептивите

Приложението Clue за iPhone може да направи излишни контрацептивите, вярват неговите създатели

Ново приложение за iPhone следи критичните за жените дни и предсказва кога могат да правят безопасно секс, без риск да забременеят. От друга страна, същата програма може да е от полза и на желаещите да заченат.

Точността на прогнозите на Clue е доста висока, пише MacDaily. За да работи ефективно, приложението се нуждае от данни за менструацията, промените в настроението и нивото на изпитваната болка.

Стотици жени вече са пробвали Clue. Създателите на програмата вярват, че тя напълно ще елиминира употребата на контрацептиви.

Повод за гордост е и дизайнът на приложението, който е твърде различен от този на други подобни решения. Clue е нещо повече от обикновен женски календар.

В приложението са включени полезни съвети и коментари, на базата на които жените могат да оценят своето състояние и при необходимост да се обърнат към лекар.

Clue се разпространява безплатно чрез онлайн каталога Apple App Store. В бъдеще разработчиците планират да добавят платени функции за измерване на температурата на тялото и други данни. При откриване на аномалии, приложението веднага ще информира потребителя.

Коментари по темата: „Приложение за iPhone предпазва от бременност”

добавете коментар...

  1. Хе

    А има ли Приложение за iphone, което да предпазва от СПИН и други полово преносими болести.

  2. :)

    Незнам тия дето са пробвали приложението, ако не свърши работа какво правят – връщат продукта в 7-дневен срок ли? 🙂

  3. iPhack

    Разочарован съм!
    А за мъжете кога ще пуснат съответния app – да ти сметне , и да те уведоми кога да го извадиш навреме…

Коментар