Шварценегер срещу насилието в игрите

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер обжалва решението на федерален съдия, който отмени щатски закон, забраняващ продажбата на видео игри с насилствено съдържание на непълнолетни.

Миналия месец съдията постанови, че законът, приет през 2005 година, е противоконституционен, писа CNET News. Няма никакви доказателства за това, че видео игрите с насилствено съдържание са по-вредни от насилието, показвано по телевизията и филмите, беше основният аргумент за решението.

Шварценегер, който е участвал в много екшън филми, пък настоява видео игрите с насилие да бъдат достъпни само за пълнолетни. В свое изявление бившият Терминатор е казал, че много проучвания показват връзката между видео игрите с високо съдържание на насилие и агресивното поведение.

Губернаторът на Калифорния е добавил, че всички носят отговорност за поведението на децата, като те трябва да бъдат предпазени от ефектите, които оказват върху хората игрите с насилствено съдържание. Не е достатъчно децата да се защитават от закупуване на определени филми, нужно е и да се предпазват от закупуване на неподходящи игри, посочва Шварценегер.

Коментар