Sony Ericsson готви геймърски телефон

Производителят на хендсети Sony Ericsson подготвя хибридно устройство, което ще съчетае функциите на телефон и конзола за игри. Според информации в интернет, непотвърдени официално от компанията, новият продукт ще се появи на пазара през февруари 2008 година на изложението Mobility World в Барселона.
Пазарът на мобилни забавления, в частност игри, става все по-атрактивен, което обяснява намерението на Sony Ericsson да атакува с геймърски телефон. Наскоро компанията патентова игрова платформа с адаптиращи се според реалността функции за контрол и екран, който се променя в режим портрет. Освен това всички модели на Sony Ericsson вече активно използват технологията Java.
От компанията засега са потвърдили единствено, че разработват телефон/игрова конзола, но не и датата за пускането му на пазара. Предполага се, че интерфейсът на новото устройство ще позволява управление чрез движение, като за целта ще се използват специални датчици.
Разработчиците на мобилни игри също са готови да подкрепят всякакви идеи в новата пазарна ниша. Финландският гигант Nokia, най-големият производител на мобилни хендсети, вече опипва почвата за мобилния гейминг със своя N-Gage, очаква се отговорът на Sony Ericsson.

Коментар