Microsoft пусна мобилен Office за Android

Microsoft пусна мобилно приложение Office Mobile for Office 365 за устройства под управление на операционна система Android. Програмата осигурява достъп до файлове от Microsoft Word, Excel и PowerPoint в облака на SkyDrive, SkyDrive Pro или SharePoint, като позволява и редактиране на документите.

Office за Android позволява преглеждане и редактиране на документи от Word, Excel и PowerPoint

Office за Android позволява преглеждане и редактиране на документи от популярните приложения Word, Excel и PowerPoint

Office за Android поддържа диаграми, анимация, графика SmartArt и фигури. След редактиране на смартфон, потребителят може да продължи работата с документа на компютър.

Редактирането на Office файлове на Android може да става и в автономен режим, при липса на достъп до интернет. Приложението може да се ползва също за преглеждане и редактиране на Office файлове, прикачени към е-пощата.

В общи линии, възможностите на Android приложението съответстват на тези в Office за iPhone. Както и при версията за епълската платформа, достъпът до функциите на Office за Android изисква абонамент за платената облачна услуга Office 365, макар че самото приложение е безплатно в Google Play. Абонамент за Office 365 за домашни потребители струва $9,99 на месец или $99,99 на година.

Office за Android не поддържа екраните на таблети. Microsoft твърди, че интерфейсът на приложението е оптимизиран за мобилен телефон. В момента Office е достъпен за всички най-популярни платформи.

Даунлоуд: Office Mobile for Office 365

Коментари по темата: „Microsoft пусна мобилен Office за Android”

добавете коментар...

  1. Офис

    С тези годишни такси за мен е неприемливо. Предполагам, че това е така за 80 % от потребителите. Има отлично работещи алтернативи. Не говоря само за мобилните приложения.

  2. Android

    Е това е голям майтап! Цена от 100$ за година а функцоналността е по ограничена от някой налични приложения като OfficeSuite Pro или Quickoffice Pro. Цената им е около 23 лв. Ако човек няма абонамент за офиса за PC си е безумие да си пусне за телефон!

  3. Ivan

    Какво са пуснали толкова някакъв си уеб сайт. От години вече е пуснат Google Docs.

Коментар