Google добавя сензорни функции в Chrome

Браузърът Chrome ще предложи скоро лесни за използване сензорни функции

Браузърът Chrome ще предложи скоро лесни за използване сензорни функции за устройства под управление на Windows 8

Google разработва няколко сензорни функции за своя браузър Chrome. С тяхна помощ потребителите ще могат лесно да навигират в уеб и да мащабират страници.

Една от новите функции, изпълнена в стил „slide-to-navigate”, позволява на потребителите да преминават напред и назад между уеб страниците чрез плъзгане на пръстите по екрана надясно или наляво. Подобна възможност поддържа Internet Explorer 10 на платформа Windows 8.

Функция „Pinch-to-zoom” пък позволява мащабиране на уеб страници с помощта на пръстите. За нея свидетелства наличието на опция „enable pinch scale” и съответен флаг в тестовата версия на Chrome Canary.

При използване на Chrome на настолна платформа Windows 8 потребителите ще могат да активират пълноекранна клавиатура през адресния ред или от полето за текстов вход.

Google отчита, че потребностите от сензорни възможности на Chrome ще нараснат с пускане на Chromebook Pixel с тъчскийн и появата на голям брой подобни системи на база Windows 8. Още през миналата година компанията пусна версия на Chrome, пригодена за Metro интерфейса на Windows 8.

В момента Google тества нови сензорни функции, които макар и да не са толкова значими, ще опростят работата с Chrome на съвременните тъчскрийн устройства.

Коментар