Apple разреши профили в iTunes на деца под 13 години

Вече и децата под 13 години ще могат да създават лични профили и да ползват услугата iTunes

Вече и децата под 13 години ще могат да създават лични профили и да ползват услугата iTunes

Apple въведе нови правила за ползване на своята интернет услуга iTunes. Освен възрастни потребители вече и деца под 13 години ще могат да създават уникални лични акаунти и да ползват iTunes.

Компанията ще позволява създаване на профили на деца само след постъпила молба от учебно заведение. Това условие предполага, че услугата ще се ползва за обучение на малките ученици, съобщи MacRumors.com.

Очаква се промяната в политиката на Apple да повиши продажбите на iPhone и iPad, тъй като родителите ще започнат да купуват на децата си подобни устройства, с цел да се възползват от възможностите на iTunes.

Учителите и възпитателите в детските градини, от друга страна, ще получат нови възможности за работа с iTunes, тясно интегрирани със следващата операционна система iOS 7, подчертава Apple.

Така например, технологията Mobile Device Management, разработена от Apple специално за учебните заведения, позволява контрол над мобилните устройства на учениците, което е полезна възможност в процеса на обучение.

Apple все още не е обявила кога ще пусне iOS 7. В момента мобилната платформа се намира на етап бета тестове от разработчици, което предполага, че финалната версия ще излезе скоро.

Коментар