SAP погълна доставчика на решения за е-търговия Hybris

Ариел Луди, изпълнителен директор на Hybris, обеща по-лесно общуване на компаниите с техните клиенти след сделката със SAP

Ариел Луди, изпълнителен директор на Hybris, обеща по-лесно общуване на компаниите с техните клиенти след сделката със SAP

Немският софтуерен гигант SAP погълна разработчика на технологии за електронна търговия Hybris. Стойността на сделката не се съобщава.

SAP ще добави към своето портфолио от продукти за взаимодействие с клиентите гъвкави решения за многоканална търговия на Hybris. Платформата hybris Commerce Suite е отворено и разширяемо мултиканално решение, което дава възможност на доставчиците да получат единна представа за клиенти, продукти и поръчки.

Според скорошно глобално проучване на BBRS, топ мениджърите се нуждаят от връзка с клиентите по начин, който им е удобен – с информация, получавана в реално време и по различни канали, вкл. мобилни устройства, социални мрежи, уеб сайтове и лично общуване. Разработките на Hybris ще допълнят решенията на SAP за всестранно общуване с клиентите в области като маркетинг, продажби, обслужване и отчетност.

С вливането в SAP, Hybris ще получи достъп до всички иновации на ИТ гиганта в сферата на мобилните и облачни технологии, до решенията за големи данни (Big Data) и т.нар. „in-memory” обработка, за да подобри своята платформа за многоканална електронна търговия.

„Благодарение на съвместните разработки на Hybris и SAP, съвременните предприятия ще могат да взаимодействат със своите клиенти в реално време и без ни най-малки затруднения. С клиента ще може да се общува лично или чрез електронни устройства, където и да се намира той и независимо какъв канал за връзка използва”, коментира сделката Ариел Луди, изпълнителен директор на Hybris.

В бъдеще Hybris ще се позиционира като компания на SAP, но ще продължи да действа като независима организационна единица, запазвайки сегашното си ръководство. Компанията ще предлага решения за е-търговия не само на клиенти на SAP.

Коментар