Услуга на Google намира изгубени Android устройства

Android Device Manager показва на карта местоположението на изгубеното или откраднато устройство

Android Device Manager показва на карта местоположението на изгубеното или откраднато устройство

Google стартира дългоочакваната услуга Android Device Manager, която търси и намира изгубени или откраднати Android устройства, подобно на Find My iPhone за iOS апаратите. Новият инструмент заставя устройството да възпроизведе мелодия с максимално висока сила на звука, а ако апаратът е извън обсега на досегаемост, може да укаже местоположението му на карта.

Освен това услугата дава информация кога за последен път е използвано устройството, както и възможност за отдалечено унищожаване на всички данни в него, за да не попаднат в ръцете на злонамерени лица.

Android Device Manager ще стане достъпна по-късно този месец за милиони потребители на устройства, работещи под управление на операционна система Android 2.2 или по-нова версия. Някои потребители вече имат достъп до Android Device Manager, съобщи AndroidCentral.

За да се възползват от услугата, потребителите трябва единствено да влязат в своите акаунти в Google. Всеки може да провери дали функцията е активна, като влезе в секция Security в настройките на устройството и оттам – в „Device administrators”, където трябва да е достъпен Device Manager.

Стартирането на новата услуга ще подобри значително сигурността на Android устройствата. Подобни решения Apple и Microsoft предлагат още от 2010 г. Google обещава да пусне и отделно Android приложение, което опростява процеса на търсене и управление на устройствата.

Коментари по темата: „Услуга на Google намира изгубени Android устройства”

добавете коментар...

  1. Ерик Шмид

    Мълчи, бе, Возняк!

  2. Apple

    Време беше да копират и това 🙂

Коментар