Таблетфон Nokia Bandit се очаква в края на септември

Гигантският Nokia Bandit ще бъде първото Full HD устройство на компанията

Гигантският Nokia Bandit ще бъде първото Full HD устройство на компанията

В интернет изтече информация за подготвян от Nokia таблетфон с кодово име Bandit. Първото по рода си устройство в портфолиото на финландската компания се очаква на пазара в края на септември.

Nokia Bandit разполага с голям 6-инчов екран с резолюция 1920×1080 пиксела, 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon и камера поне 20 мегапиксела, която ще излиза от корпуса, подобно на тази в Lumia 925, съобщи The Verge.

Таблетфонът е изпълнен в традиционния за Nokia корпус от поликарбонат. Устройството работи под управление на последна версия Windows Phone GDR3 с поддръжка на Full HD екрани, функция за блокиране чрез завъртане на устройството и режим на навигатор за по-удобно използване в автомобил.

Bandit ще бъде първото устройство на Nokia с Full HD дисплей и също така първото с четириядрен процесор. Освен него до края на годината компанията ще пусне смартфон Lumia с поддръжка на две SIM карти.

По данни на IDC за периода април-юни, Nokia заема второ място на пазара за мобилни телефони от всички типове с дял от 14,1%. Начело е Samsung с дял от 26,2%. Корейската компания отне 14-годишното лидерство на Nokia през първото тримесечие на 2012 г.

Коментар