Intel добавя 4G към мобилната платформа Bay Trail

Едночиповата мобилна платформа Bay Trail ще бъде подсилена с поддръжка на 4G/LTE

Едночиповата мобилна платформа Bay Trail ще бъде подсилена с 4G/LTE

С назначаването на нов изпълнителен директор Intel пое курс към мобилни платформи за смартфони и таблети. Компанията залага на едночипови системи (SoC) като Atom Bay Trail, за която ще бъде осигурена и поддръжка на комуникации 4G LTE.

Модемът XMM 7160 за Bay Trail може да работи с до 15 различни честотни диапазона на LTE. Това е най-малкият 4G модем за смартфони, поддържащ и наследени стандарти като 2G, 3G и DC HSDPA, които на практика покриват всички използвани мрежи.

Новите Bay Trail чипове на Intel ще позволят работа с две операционни системи – Android и Windows 8.1, ще удвоят производителността и ще удължат времето за автономна работа, става ясно от предварителната информация за започващия днес форум за разработчици IDF 2013.

Първите устройства с модем XMM 7160 се очакват на пазара в началото на 2014 г. Intel твърди, че вече доставя образци на производителите.

С появата на работещи прототипи с новата SoC, ще стане ясно доколко Bay Trail може да конкурира ARM процесори като Snapdragon 800 на Qualcomm и Tegra 4 на Nvidia.

Коментар