Шлагерът Xiaomi ще продава по 10 млн. смартфона месечно

Леи Джун управлява най-бързо прогресиращата  компания за смартфони

Леи Джун управлява най-бързо прогресиращата компания за смартфони

Китайският производител на смартфони Xiaomi е на пазара от три години, но вече жъне сериозни успехи. Компанията се превърна в шлагер на родна земя и планира атака на световния пазар в началото на следващата година.

Xiaomi си поставя амбициозната цел да продава над 10 милиона флагмански смартфона месечно, съобщи ZDNet. Това е напълно във възможностите на компанията, като се има предвид, че продажбите на модела MiPhone достигнаха 9,3 милиона броя на месец.

Наскоро Xiaomi представи новия си флагман MiPhone 3 (или Xiaomi Mi3). Устройството се продава за 2000 юана (около 327 долара), като срещу тази сума купувачите получават четириядрен процесор Nvidia Tegra 4 или Qualcomm Snapdragon 800, 5-инчов сензорен екран от Sharp с Full HD резолюция 1920х1080 пиксела и 13-мегапикселова камера с датчик Exmor RS CMOS от Sony.

Mi3 е оборудван със същия чип за аудио, на който разчита и Apple в iPhone 5. Според Леи Джун, CEO на Xiaomi, новият смартфон на компанията е най-бързият в света. Устройството работи под управление на Android 4.2.2, която в китайската версия се нарича MIUI v5. Предвиден е и безжичен модул NFC, използван най-често за безконтактни плащания.

Коментари по темата: „Шлагерът Xiaomi ще продава по 10 млн. смартфона месечно”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Аз ползвам xiaomi mi2 – страхотен телефон. MIUI (операционната с-ма) обаче не го харесвам въобще. Верно че като дизайн и опций е пипнат доста добре, но пък бави бързото телефонче.
    За мен лично китайците не ги бива да програмират. Ама пък са много ,а? 🙂

  2. The Greek Guy

    Относно MIUI, няма значение от телефона.
    Аз съм го слагал на безброй устройства.
    Не е нужно да притежаваш Xiaomi устройство за тази цел.

    Определено параметрите са добри, но не трябва да забравяме и поддръжката!
    А тя е слабо звено в много китайски компании!

  3. Запознат

    Не плюй преди да си се “образовал” по темата, че се излагаш Xiaomi ( Шайоми ) са бъдещето… Това име го запомни защото след някоя и друга година ще търсиш къде да си купиш нещо тяхно… Телефона е най-добрият в света и на ебаси цената ( 600 лева за 64 GB версия ). А опциите в MIUI са толкова много, че не мога да ги изброя и да искам..
    Най-малкото е че можеш да забраняваш на досадни приложения да се стартират сами, което при андроида е невъзможно…

  4. Пострадал

    Един път си купих китайски смартфон….те модифицират всяка операционни система…повече не бих си купил …………..

Коментар