Microsoft дава $200 за стар iPad при покупка на Surface

Microsoft привлича клиенти на Apple iPad с подарък от 200 долара при покупка на Surface

Microsoft привлича клиенти на Apple iPad с подарък от 200 долара при покупка на нейния таблет Surface

Microsoft предприе кампания за привличане на потребители на iPad към нейния Surface с атрактивна оферта за изкупуване на употребявани таблети.

Софтуерният гигант приема използвани айпади на Apple срещу подаръчен сертификат с номинал минимум 200 долара, който може да се ползва при покупка на Surface или друг продукт от фирмените магазини Microsoft Store.

Акцията се провежда от 5 септември до 27 октомври във всички магазини на компанията в САЩ и Канада. Желаещите да заменят iPad със Surface обаче не могат да се възползват от предложението през интернет магазин.

Приемат се айпади от второ, трето и четвърто поколение, при условие, че имат запазен добър външен вид. Microsoft не уточнява от какво зависи стойността на подаръка.

В момента ARM-базираният Surface RT се продава за 349 долара, а цената на Windows 8 модела Surface Pro започва от 799 долара. Кампанията на Microsoft дава възможност на притежателите на iPad да придобият Surface RT за не повече от $149, а Surface Pro – за $599.

Освен таблети във фирмените магазини на Microsoft се продават и смартфони Nokia под управление на Windows Phone, аксесоари за Surface от рода на клавиатура-обвивка и други продукти.

Surface Pro е оборудван с двуядрен процесор Intel Core i5, 10,6-инчов екран с резолюция 1920×1080 пиксела и пълноразмерен порт USB. Устройството работи под управление на операционна система Windows 8.

Surface RT стъпва на ARM процесор Nvidia Tegra 3 и операционна система Windows RT, която се явява ARM версия на Windows 8. Екранът има резолюция 1366×768 пиксела. Surface RT е значително по-лек от Surface Pro и издържа два пъти по-дълго на батерия, но не работи с приложения за Windows 7.

Слабите продажби на таблета Surface RT костваха на Microsoft загуби в размер на 900 милиона долара. Според редица анализатори, именно лошият пазарен старт на Surface е причина за оставката на CEO-то Стив Балмър.

Коментари по темата: „Microsoft дава $200 за стар iPad при покупка на Surface”

добавете коментар...

  1. Мартин

    Micro$oft влиза в комедийния бизнес 😀 😀 😀

  2. клоид

    Хахаха тази новина утепаааа шарани, гугутки и всички в гората!

  3. Pres

    мисля, че просто си търсят причина да си вземат евтини айпадове, но ги е срам да отидат в епъл стора 😀

  4. Sternly

    Ханах. Тея съвсем се отчаяха. Не виждам кой би си заменил айпада за това безумие.

Коментар