Nokia тествала Android на смартфони Lumia

Nokia е тествала своите смартфони Lumia за работа с операционна система Android

Nokia е тествала своите смартфони Lumia за работа и с операционна система Android

Nokia е работила по резервен вариант, в случай, че партньорството с Microsoft по линия на Windows Phone приключи през 2014 г. Финландският производител тествал своите смартфони Lumia за работа с Android, съобщи блогът на Ню Йорк Таймс.

Подобни експерименти вече не са актуални, тъй като двете компании са споразумяха за поглъщане на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft за сумата от 5,4 милиарда евро.

Евентуалният преход на Nokia към друга мобилна платформа не е бил разискван в преговорите с Microsoft. Но ръководството на компанията от Редмънт е знаело за проекта Lumia/Android и вероятно e форсирало сделката по придобиване на мобилния бизнес на Nokia, за да не загуби най-големия си партньор за Windows Phone.

Анализатори многократно са подтиквали Nokia да изостави Windows Phone и да премине към Android. Компанията уточни, че е избрала Windows Phone, защото не иска да бъде второстепенен играч на Android пазара, където доминира Samsung. В същото време, при WP смартфоните Nokia има гарантирано лидерство с огромна преднина спрямо останалите.

Коментари по темата: „Nokia тествала Android на смартфони Lumia”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    Повтаряй си го това, но като се събудиш внимавай да не се изненадаш… Нещото може да не е заело първо място по продажби, но малко по малко почва да излиза от графата други в таблиците с продажби, а на места (за сега са малко) дори изпреварва я Епъл, я Самсунг..

  2. клоид

    Imat prednina v neshto, koeto na praktika ne se prodava. I kakvo ot tova?

Коментар