Млади таланти от България представят проекти в Абу Даби

Трима наши ученици, участвали в конкурса "Млади таланти", представят проекти на изложението в Абу Даби (снимка: МОН)

Трима наши ученици от националния конкурс “Млади таланти” представят проекти на изложението в Абу Даби (снимка: МОН)

Млади таланти от България представят проекти на световното младежко изложение „International Expo Science’2013” в Абу Даби, Обединени арабски емирства. В събитието участват трима наши ученици, които се класираха в националния конкурс „Млади таланти”, организиран от Министерството на образованието и науката.

Мария Сребринова Сребрева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай представя ИТ проекта „Занималнята на Лоли”.

Иван Динков Герганов от СОУ „Петко Рачов Славейков”, гр. Кърджали участва с проекта „Едно ново приложение на разбиванията на числата” в областта на естествените науки и математиката.

Атанас Росенов Господинов от ОМГ „Акад. Кирил Попов”, гр. Пловдив се представя с ИКТ проекта „Намиране и разпознаване на реални обекти в сцена”.

Световното младежко научно изложение е събитие, което събира заедно млади хора, учители и научни експерти от Азия, Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Африка, за да обменят идеи и да се запознаят с научните проекти, знания и разработки на своите връстници и колеги.

Изложението цели да популяризира научните знания в мултикултурна среда чрез изложби на проекти, създадени от деца и млади хора от всички краища на света, и се явява уникална възможност за начинаещи таланти да се запознаят помежду си и да участват в нови научни постижения.

Коментар