Microsoft излиза с бърз и издръжлив Surface 2

Вицепрезидентът на Microsoft Панос Панай показа в Ню Йорк обновения фирмен таблет Surface 2 (снимка: CNET)

Вицепрезидентът на Microsoft Панос Панай показа в Ню Йорк обновения фирмен таблет Surface 2 (снимка: CNET)

Microsoft обяви днес в Ню Йорк обновени варианти на двата си таблета. Моделът Surface Pro 2 работи под управление на пълнофункционална версия на Windows 8, а Surface 2, който наследява Surface RT, разчита на подобрена Windows RT.

Surface Pro 2 всъщност представлява лаптоп с резолюция Full HD 1080p дизайн на таблет, заяви вицепрезидентът на Microsoft Панос Панай. По неговите думи, новият модел има с 50% по-висока производителност и с 20% по-дълъг живот на батерията спрямо предшественика си. Поставка с две позиции позволява на потребителя да гледа екрана от два различни ъгъла.

Surface Pro 2 стъпва на Intel процесор от последно поколение Core i5, известен като Haswell. Това прави таблета с 90% по-бърз от повечето лаптопи на пазара и с 20% по-бърз от своя предшественик. Surface Pro 2 също така е със 75% по-издръжлив при работа на батерия, спрямо първата версия Surface Pro.

Surface Pro 2 стъпва на Intel процесор от последно поколение Haswell

Surface Pro 2 стъпва на Intel процесор от последно поколение Haswell (снимка: Sarah Tew/CNET)

Подобрено е също качеството на екрана. Microsoft твърди, че Surface Pro 2 предлага с 46% по-точни цветове спрямо своя предшественик. Устройството разполага с две камери – предна 3,5M и задна 5M.

Компанията показа и нов капак-клавиатура Power Cover със задно осветяване, по-тънък вариант Type Cover и док станция за таблета.

Surface 2 и Surface Pro 2 ще излязат на пазара след един месец, на 22 октомври

Surface Pro 2  е мощен като лаптоп, макар и изпълнен в дизайн на таблет (снимка: Sarah Tew/CNET)

Surface 2 пък е по-тънък, по-лек и по-бързо от Surface RT, подчерта Microsoft. Този модел стъпва на четириядрен процесор Tegra 4 от Nvidia с тактова честота 1,7 GHz, поддържа резолюция Full HD 1080p и работи 3-4 пъти по-бързо от своя предшественик, като същевременно батерията е с 25% по-издръжлива. По думите на Панас Панай, това е най-бързият таблет, който някога е ползвал.

Поставка с две позиции позволява на потребителя да гледа екрана от два различни ъгъла

Поставка с две позиции позволява на потребителя да гледа екрана от два различни ъгъла
(снимка: Sarah Tew/CNET)

В момента са налични 100 000 приложения в Windows магазина, в сравнение със само 10 000 при дебюта на Surface. Версия 2 на таблета идва с предварително инсталиран Office пакет – заедно с Outlook, за разлика от първия модел на устройство.

Surface 2 и Surface Pro 2 ще излязат на пазара след един месец, на 22 октомври, съобщи Microsoft. Цените на модела Surface 2 с операционна система Windows RT започват от 449 долара, а неговият предшественик ще се продава за 349 долара. Surface Pro 2 стартира от 899 долара, с възможност за ъпгрейд на вътрешната памет до 512-гигабайтов SSD.

Коментари по темата: „Microsoft излиза с бърз и издръжлив Surface 2”

добавете коментар...

  1. клоид

    Да ме прощават Майкрософт ама със стари ку… и нов бардак се не прави!

  2. Мдааа

    Защо ми се струва че проблема на Surface RT и сега на Surface 2 не е нито в батерията, нито в цветовете… 🙂 Май проблема е в OS-а ама от M$ това няма да го признаят.
    Смятам че да дадеш 449 долара за това недоразумение при наличие на много по добри алтернативи е тотална глупост. Относно 900 долара за Surface Pro 2 не ми се коментира изобщо..

  3. stenly

    Ааааа и тези им недомислия няма да се продават 🙂 Ако ще и да подаряват два таблета срещу върнат айпад 🙂

  4. Програмист

    Абе не разбрахте ли, че не ви искаме скапания Metro UI с глупавите кутиики. Не си разваляйте операционната система с тези боклукчави устройства.

  5. 007

    Тия яко наляха пак пари в канала, и тези таблети ще са пълен провал. Има вече 5 пъти по-евтини и доста прилични таблетки, а който иска скъп си купува Ipad. Отделно откакто излязоха многоинчовите смартфони нещо пазара на таблетки се сви

Коментар