Microsoft добави интелект в BI услугата за Office 365

Нови BI инструменти улесняват бизнес анализите с Office 365

Нови BI инструменти улесняват бизнес анализите с облачния пакет Microsoft Office 365

Microsoft обнови услугата за бизнес анализи (BI) в своя облачен пакет Office 365 с цел потребителите да проследяват по-лесно данните, които касаят дейността им.

Excel, един от основните компоненти на Office 365, получава обновление Power Map, което позволява на потребителите да изобразяват данни върху Bing карти, използвайки цветни кодове вместо диаграми.

Microsoft описва Power Map като инструмент за 3D визуализация, който може да се използва заедно с Excel за картографиране, изследване и взаимодействие с географски и времеви данни.

Power Map позволява на потребителите да създават видео, което може да бъде оптимизирано за различни устройства и споделяно през социални мрежи, PowerPoint слайдове и Office 365, пояснява Microsoft в блога си.

Компанията е подобрила също функцията за търсене – потребителите вече могат да правят заявки на естествен език, а системата ще им върне интерактивни диаграми и визуални представяния, базирани на семантичния смисъл на това, което е написано.

Търсенето на естествен език, наречено Power Query, включва набор от разширени източници на данни като Windows Azure Marketplace и Wikipedia.

Коментар