Модерен лазер за диагностика на меланома заработи у нас

Конфокалната лазерна микроскопия навлиза като стандарт във всички модерни практики и клиники по света

Конфокалната лазерна микроскопия навлиза като стандарт във всички модерни практики и клиники по света

В България заработи първият по рода си лазер за конфокална лазерна микроскопия. Той се намира в клиниката на доц. Георги Чернев в София и може да бъде използван за диагностика на кожни заболявания, включително често срещани тумори като меланома и базоклетъчен карцином.

Конфокалната лазерна микроскопия (КЛМ) е неинвазивен, безболезнен метод за определяне на състоянието и фазата на развитие (дигнитета) на кожните образувания лезии. Диагностиката е безболезнeна, бърза и изключително надеждна с новия уред от последно поколение, навлизащ като стандарт във всички модерни практики и клиники по света.

Конфокалната микроскопия показва една значително по-висока специфичност и чувствителност при установяване на най-често срещаните меланоцитни и немеланоцитни тумори като меланома и базоклетъчния карцином. Целта е да се извършват превантивни прегледи и изследвания с конфокална микроскопия при съмнителни кожни образувания с цел да намалим броя на пациентите с напреднали форми на рак на кожата, както и да намалим риска от ненужни хирургични интервенции”, споделя доц. Георги Чернев.

Уредът и методиката са революционни. В България етаблирането му стана възможно първоначално в амбулаторния сектор, което може да се тълкува като успех. В момента уредът не е достъпен за нито една университетска клиника или болница, поради високата си цена и липсата на обучен персонал, а единствено в клиниката на доц. Чернев.

Приложението на уреда не е  ограничено само при пациенти с онкологични заболявания. Прилага се и за изследване на резултати от антиейдж терапията, за определяне на ефекта на проведена терапия върху различни структури на епидермиса и дермиса и др.

Коментари по темата: „Модерен лазер за диагностика на меланома заработи у нас”

добавете коментар...

  1. Христина

    Здравйте! Днес бях при доц. Чернев, махна ми една доста притеснителна бенка. Отношението беше перфектно, нищо не усетих, а сега очаквам бързо да се възстановя. Бях загубила надежда, че нещата могат да се случват професионално и експедитивно. С благодарност.

  2. Диди

    На мен ми махна една бенка.Работи перфектно,изследва ми всичко,винаги отговаря на обаждания и невероятен професионалист! И да-заслужава си дори само,за да го видиш! 🙂

  3. Хай

    0885 588 424
    Toва е телефона на доцент Чернев, отговаря ми винаги, има го и в интернет, потърсете го в гугъл, приема веднага , действа експедитивно поне досега

  4. Аха

    А после? Боли ли?

  5. гк

    Къде се клиниката, дайте телефон и координати, ако обичате?
    Скъпо ли е ? Имам доста бенки, които ме посъветваха д а махам

  6. Ни Ло

    потвърждение, и мен ме погледна с някакви лупи, а после с други уреди, отне около час, но нямам нищо опасно, слава богу. Клиниката е свръх лукс, изискана, отношение-перфектно. Дано да не ми се налага да ходя обаче, само за да видщ доктора освен

  7. Нико

    вече си махнах 4 бенки за профилактика, клиниката
    На доцента е супер, не усетих нищо, а на уреда ме
    Погледна безплатно:-)

  8. koмар

    супер, отивам

Коментар