Скоро: Няколко гугълфона от тайванската HTC

Два или три Google телефона планира да пусне на пазара тайванският производител High Tech Computer (HTC). Новите продукти се очакват през 2008 година, когато компанията планира ръст в приходите от 20%, твърди публикация в digitimes.com.
Новината е известна изненада за наблюдателите на пазара, тъй като до момента се считаше, че HTC ще пусне само един модел на Googlephone.
Гугълфоните ще се базират на платформата Android, която беше официална обявена миналата седмица. Зад нея стоят над 30 компании, вкл. Google, Motorola, HTC и др., обединени в алианса за отворени хендсети (OPA).
Същевременно HTC е един от най-верните партньори на Microsoft, като досега произвеждаше само Windows Mobile базирани смартфони. От софтуерния гигант заявиха, че уважават решението на HTC да се присъедини към OPA и, че не се притесняват от новото формирование.
На пресконференция в Тайван шефът на HTC Питър Чоу разкри и план за ново портативно устройство, което ще поддържа мрежи от трето поколение. В него ще бъде заложен и нов потребителски интерфейс, по-добър от TouchFLO.
Амбициозната тайванска компания планира също да пусне няколко мобилни компютъра с технологии WiMAX и TD-WCDMA.

Коментар