Всички карти от BG Maps вече са достъпни на GSM-и

Всички карти на BG Maps вече са достъпни на мобилния телефон, една година след старта на услугата go.bgmaps.com, съобщиха от разработчика Датекс ГИС Център.
Налични са карти за всички големи градове с точни адреси и във всички мащаби, както и подробни карти на България. Населените места могат да бъдат намерени както по име, така и по пощенски код. Услугата работи и на английски език, уточниха от компанията.
Освен точния адрес през мобилния си телефон човек може да намери и най-близките до него забележителности, хотели, спирки, болници, нотариуси, както и да получи друга полезна информация. Системата показва и разстоянията от посочения адрес до всеки един обект.
В картите на България потребителите могат да търсят най-близки обекти като: върхове, извори, църкви и манастири, пещери, летища и др.
Картографията е оптимизирана за мобилен телефон – при търсене на адрес или населено място в България големината на един средно голям екран не надвишава 25 kB. Всеки мобилен телефон или PDA с Интернет връзка, независимо каква е тя (WAP, GPRS, 3G, Wi-Fi или др.) може да използва услугата – проверка преди абонамент е достъпна на адрес go.bgmaps.com/demo.
Услугата Go.bgmaps.com е достъпна за абонатите на трите мобилни оператора у нас. Седмичният абонамент струва 1 лв. (без ДДС) и се заплаща чрез изпращане на SMS съобщение. Цената на месечния абонамент е 2 лв.

Коментар