Квантов компютър подобрява Google Glass

google-glass-prescription - top

Сензорите на Google Glass, отчитащи човешкото примигване, ще бъдат подобрени с помощта на квантов компютър

Google продължава с високотехнологичните експерименти в проекта за очила с допълнена реалност Google Glass. Интернет гигантът вече разчита на ресурсите на квантов компютър, за да разшири функционалността на своята авангардна разработка.

По-рано тази година компанията създаде Квантова лаборатория по изкуствен интелект (Quantum Artificial Intelligence Lab) на базата на оборудване от D-Wave. Проектът е ориентиран към изследване на възможностите на квантовата компютърна архитектура и тайните на космоса.

В лабораторията е създаден квантов компютър, който оперира 512 кубита. За първи път тази седмица Google повдига завесата пред това устройство с кратък филм на фестивал в Ню Йорк. Компютърът работи при температура, практически равна на абсолютната нула, предаде The Verge.

Оказва се, че квантовата машина вече е заета с реална практическа задача – оптимизация на сензорите в очилата с допълнена реалност Google Glass, отговорни за разпознаване на човешкото мигане. Тази функция може да се използва от потребителя за снимане без гласова команда, а чрез просто примигване.

За коректна работа на подобна система е необходимо да бъдат изключени лъжливите сработвания на сензорите, които възникват при обичайните примигвания, свойствени за човека. Именно с тази сложна задача се занимава квантовият компютър.

Коментари по темата: „Квантов компютър подобрява Google Glass”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Хората ще станат мигащи мигачи и ще имат шанса да придобият професионално увреждане като постоянни мускулни тикове с мигане.

Коментар