„Умният” часовник iWatch ще автоматизира дома

iWatch вероятно ще бъде многоцелево устройство за управление на умния дом, за фитнес и други приложения

iWatch вероятно ще бъде многоцелево устройство за управление на умния дом

Почитателите на Apple очакват с нетърпение следващото „умно” устройство на компанията – часовника iWatch.  От Купертино все още няма подробности за новия продукт, така че излизащите непрекъснато информации за смарт часовника са в сферата на догадките и предположенията.

Любопитна гледна точка за iWatch поднася анализаторът Брайън Уайт, позовавайки се на източници от индустрията на компонентите. По неговите думи, iWatch не само ще взаимодейства с iPhone, но и ще служи като многоцелево устройство за управление на умния дом, вкл. на системите за отопление, осветление, аудио, видео и др.

В момента пазарът на системи за автоматично управление на дома е сравнително скромен. Apple вече има допирни точки с някои доставчици на решения в тази област, пише Venture Beat. Така например, бившият ръководител на екипите за iPod и iPhone Тони Фейдъл основа компанията Nest, която произвежда умни термостати, съвместими с iOS устройства и продавани чрез магазините на Apple. Наскоро Nest представи умен детектор на дим. Очаква се и това устройство да се разпространява чрез магазинната мрежа на Apple. Вероятно Nest подготвя и редица други продукти за умния дом.

Използването на смартфони за управление на домашни развлекателни системи постоянно се разширява, така че iWatch може действително да поддържа тези нови функции. Фитнесът е друга област на потенциално приложение на смарт часовника. Известно е, че Apple работи с Nike върху фитнес аксесоари за iPhone, а този пазар непрекъснато се разраства.

Коментар