Baidu възприе виртуалната валута Bitcoin

Виртуалната валута Bitcoin повиши репутацията си, благодарение на поддръжката от Baidu

Виртуалната валута Bitcoin повиши репутацията си, благодарение на поддръжката от Baidu

Китайската търсачка Baidu стана първата услуга от подобен ранг, която възприема виртуалната валута Bitcoin, наричана още крипто-валута.

Според официално изявление от компанията, нейното подразделение за сигурност Jiasule е започнало да поддържа Bitcoin от понеделник, 14 октомври.

Jiasule осигурява защитна стена, която предпазва уеб сайтовете от атаки на зловреден софтуер, които се опитват да ги извадят от строя чрез претоварване – предпочитан метод от много хакери.

Bitcoin все още не е възприета в мащабите на цялата компания Baidu, а ползването й е ограничено само до подразделението Jiasule. Това е първата облачна услуга от подобен мащаб с поддръжка на виртуална валута, която дава на потребителите напреднал метод за плащане, отбелязва китайският гигант.

Baidu, известна още като „Google на Китай” е огромна търсеща машина и един от петте най-посещавани сайтове в света. Пазарната капитализация на компанията се оценява на 53 милиарда долара. На фона на проблемите в САЩ, китайски политици все по-често намекват, че светът може да се освободи от долара като общоприета валута.

Коментар