Родни звезди влизат в световния VIP LG Chocolate Club

Родни звезди влизат в световния "VIP LG Chocolate Club"
Евгения Калканджиева е първата българска звезда с LG телефон с дизайн на нейно име
04-06-2006
Евгения Калканджиева е първата от 10 известни българи, която получи уникален LG Chocolate телефон със специален дизайн и гравюра на името й. Той е изработен в централата на компанията в Корея и й бе връчен по време на престижния конкурс Елит Модел, който се проведе в столичния хотел Амбасадор.
По този начин президентката на Визаж модел груп се присъединява към световния VIP LG Chocolate Club. На шоколадови телефони със собствен монограм вече се радват Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Пиърс Броснан, Джъд Лоу, Били Зейн, Мини Драйвър и Джейд Джагър.
Името на г-ца Калканджиева беше в предварителния списък от над 200 известни българи, които смятаме, че заслужават да получат хитовия модел LG Chocolate с персонален дизайн. Тъй като всички те бяха напълно достойни за това, мениджмънтът в Корея избра десет на томболен принцип и подготви за тях телефони със собствения им монограм. Останалите девет засега запазваме в тайна, обясни Димитър Вълев, Директор маркетинг и продажби на LG Mobile за България.
Хитовият модел LG Chocolate (LG KG800) се предлага в Европа и на българския пазар от юни 2006 година. С изчистената си линия и класическа комбинация черно и червено той вече обра повечето от международните награди за технологичен дизайн в своя клас. Шоколадовото бижу спокойно може да бъде обявен и за най-чувствения модел мобилен телефон в света, защото неговите бутони няма нужда да бъдат натискани, тъй като реагират на топлината на човешката ръка. В същото време притежателите на хай-тек играчката няма защо да се притесняват да я оставят в джоба си или в чантата си, защото чувствителните сензори безпогрешно различават допира на кожата от този на други повърхности.  
“Шоколадът” работи на 3 честоти, има цветен 2-инчов 256К TFT дисплей (176х220 пиксела), 1.3-мегапиксела CMOS камера с LED светкавица и 4х цифров зум, която прави снимки с  максимална резолюция 1280х960 пиксела. С апарата може да се заснеме и клип с резолюция 176х144 и 128х96 при 15fps, като дължината е ограничена от капацитета на вградената памет 128 МВ. Аудио- и видеоплеърът поддържат МРЗ, WMA, AAC, AAC+, както и MPEG-4 и H.263 формати.

Коментар