Център за данни постига PUE коефициент под 1,2

Захранван с 11,4 MW и покриващ 6000 квадратни метра, центърът ще осигурява пространство за оборудване, офиси, учебни зали и провеждане на срещи

Захранван с 11,4 MW и покриващ 6000 квадратни метра, центърът ще осигурява пространство за оборудване, офиси, учебни зали и провеждане на срещи

Компанията Virtus започна изграждане на нов център за данни в Хайес, Западен Лондон, който ще има един от най-малките PUE коефициенти за енергийна ефективност.

Съоръжението, наречено LONDON2, ще има шест зали с оборудване за данни, които могат да бъдат разделени, за да разполагат клиентите с каквото им потрябва – като се започне от кабинет в общо пространство до самостоятелна „собствена“ зала със съответното захранване и охлаждане.

Захранван с 11,4 MW и покриващ 6000 квадратни метра, центърът ще осигурява на клиентите пространство за оборудване за данни, офиси, учебни зали и провеждане на срещи, съобщи GreenTech.bg. Изграждането трябва да приключи през лятото на 2014.

Устойчивите характеристики на сградата включват нова технология за охлаждане, която ще намали консумацията на енергия. Очаква се новото съоръжение да има PUE коефициент под  1,2.

PUE е коефициент за ефективност на енергийното потребление. Традиционно в ИТ индустрията той се движи около 1,5, но някои от най-новите центрове на данни (например на Facebook) достигат нива под 1,1. Мечтата на бранша е коефициентът да бъде точно 1.

Освен това се очаква центърът за данни да има по-малък въглероден отпечатък и заради факта, че ще използва 100% зелена енергия, произведена само от възобновяеми източници и термопомпи.

Коментар