Жените над 45 се застъпват за технологиите

Жените над 45 години смятат, че хората не използват достатъчно наличните технопогии

Жените над 45 години смятат, че хората не използват достатъчно наличните технопогии

Хората от новото хилядолетие са взискателни към технологиите, жените са пионери в тях, а заможните споделят много данни в мрежата, сочи проучване на Intel.

59% от хората на възраст между 18 и 24 години (хората от новото хилядолетие) разчитат твърде много на технологиите, въпреки убеждението си, че технологиите ги правят по-малко човечни. Тези хора желаят технологии, които са по-персонализирани и познават навиците им и освен това са по-прости и по-забавни.

86% от младежите вярват, че технологичните иновации правят живота им по-лесен, а повече от 1/3 считат, че технологиите трябва да ги познават чрез изучаване на техните предпочитания и поведение.

В глобален мащаб, жените над 45-годишна възраст са по-склонни от младите жени да се застъпват за технологиите, е друг извод от проучването. Те твърдят, че хората не използват технологиите достатъчно и вярват, че технологиите допринасят за благото на страната им. Освен това жените от развиващите се пазари са по-оптимистично настроени към иновациите в технологиите.

Жените-фенове на технологиите се отличават по-ярко в нововъзникващи пазари като Китай, където над 7 от 10 жени над 45-годишна възраст смятат, че не използват технологиите достатъчно. Те вярват, че иновациите ще доведат до подобряване на образованието (66%), транспортните услуги (58%), работния процес (57%) и здравеопазването (56%).

Жените в нововъзникващите пазари също така са склонни да прегърнат идеята за технологии, които други биха счели за прекалено лични, за да подобрят преживяването им: софтуер, който следи за техните работни навици (86%), навиците за учене на студентите (88%) и дори умни тоалетни, които следят за тяхното здраве (77%).

По света по-заможните хора са по-склонни да споделят анонимно своя дигитална информация – например резултати от лабораторни тестове и информация за пътувания – и да позволяват наблюдение на техните работни навици, твърди изследването, проведено от Пен Шон Берланд по поръчка на Intel. Хората с високи доходи са най-склонни също така да притежават хай-тек устройства и да се ангажират редовно с технологиите.

Коментар