Chrome с нова функция за родителски контрол

Google добави нова функция за родителски контрол в своя браузър Chrome. Инструментът вече е достъпен в бета версия на Chrome и от него могат да се възползват потребителите на хромбуци.

Supervised Users разширява възможностите на операционната система на Chrome OS, като позволява множество акаунти с различни нива на привилегии

Supervised Users разширява възможностите на операционната система Chrome OS, като позволява множество акаунти с различни нива на привилегии

Функцията, наречена Supervised Users, разширява възможностите на операционната система на Google – Chrome OS, като позволява множество акаунти с различни нива на привилегии. Така например, един Chrome OS може да се ползва за създаване на втори акаунт, който да бъде контролиран.

Подобна характеристика се очаква да стане популярна сред родители и учители, които искат да контролират активността на децата в интернет и да ограничат достъпа им до някои сайтове.

Както при други програми, предназначени за родителски контрол над интернет достъпа, потребителите на Chrome ще могат да преглеждат историята на браузване, да създават и управляват списъци със забранени уеб сайтове.

Коментар