Дизайнери създават първо по рода си зарядно BatteryBoot

Разработчиците от Mimoco са предвидили са 10 дизайна на стилната джаджа BatteryBot

Разработчиците от Mimoco са предвидили са 10 дизайна на стилната джаджа BatteryBoot

Технологичната компания Mimoco, известна с дизайните на герои от франчайзи като DC Comics, Bruce Lee, Star Wars и Star Trek, се впуска в ново предизвикателство. Екипът лансира проект за зарядни устройства за мобилни устройства BatteryBoot, като разчита на финансиране от платформата Kickstarter.

BatteryBoot е стилна джаджа в различни дизайнерски вариации. Mimoco твърди, че това е първата и единствена в света презареждаема батерия, изпълнена в различни символики, за смартфони, таблети и други мобилни устройства. Компанията е произвеждала досега подобни USB флашки.

Инициативата в Kickstarter цели да привлече инвестиция в размер на 65 000 долара, като крайният срок е 22 ноември. Към момента проектът е привлякъл близо 16 000 долара и има всички шансове да достигне заложената цел.

Предвидени са 10 дизайна на BatteryBoot. Устройството има капацитет минимум 5200 mAh и използва стандартни литиево-йонни батерии. Зарежда се през MicroUSB порт 5V/1A от компютър или розетка (чрез допълнително устройство), а разреждането става през USB 5V/2.1A.

Разработчикът обещава 500 пълни цикъла на презареждане. Батерията се зарежда до пълния капацитет за около 5 часа. BatteryBoot има размери 89x51x38 мм и тежи 145 грама. Препоръчителната крайна цена на устройството е 70-80 долара.

Коментар