Полярни изследователи на мисия с ултрабук

Британските изследователи Бен Сондърс и Тарка Л’Херпиниере започнаха най-дългото полярно пътешествие – от единия край на Антарктика до Южния полюс и обратно – с помощта на Intel технологии. Те ще изминат 1800 мили без помощници, следвайки маршрута на легендарната експедиция Тера Нова на капитан Скот от 1910-1912 г.

Бен ще споделя пътуването с милионна аудитория от целия свят чрез ултрабук с четвърто поколение процесор Core, доставяйки снимки и видео онлайн. Той носи със себе си Sony Vaio Pro и Panasonic Toughbook AX2 „2-в-1”.

„Intel тества технологията в продължение на 6 месеца, за да осигури издръжливост на ултрабуците на всякакви метеорологични условия”, коментира Саймън Ламбдън, инженер от Intel.

Екипът ще публикува ежедневно в блог и социалните мрежи впечатления, снимки и видео от пътуването. Фалкън Скот (внук на капитан Робърт Фалкън Скот) и Робърт Суон, носител на Ордена на Британската империя (първият, който предприе пътуване и до Северния и Южния полюс) са патрони на експедицията.

Коментар