Facebook проявява интерес към BlackBerry

BlackBerry е на път да се преобразува от публична в частна компания

BlackBerry е на път да се преобразува от публична в частна компания чрез сделка с консорциума Fairfax Financial за сумата от 4,7 милиарда долара

Facebook е поредният голям играч, който проявява интерес към поглъщане на канадския производител на смартфони BlackBerry.

Представители на двете компании са се срещнали миналата седмица да дискутират параметрите на евентуална сделка, съобщи Уол Стрийт Джърнъл. Засега обаче няма официално потвърждение на информацията.

BlackBerry вече получи сигурна оферта от консорциума Fairfax Financial и ако липсва по-изгодно предложение, компанията ще сключи сделка за продажба в началото на ноември.

Няколко други играчи също проявяват интерес към BlackBerry, като сред тях се открояват Lenovo и бившият CEO на канадската компания – Майк Лазаридис. Ако не се случи нищо съществено до края на следващата седмица, BlackBerry ще се прeобразува от публична в частна компания, фокусирана върху корпоративния и правителствен сектор, стана ясно от скорошно изявление на ръководството.

Коментар