Microsoft води на пазара за антивируси

Продуктите за сигурност на Microsoft често са критикувани за липсата на характеристики и ниска ефективност, но изследванията сочат, че компанията продължава да бъде водещият доставчик на антивируси.

Microsoft държи 25,4% от пазара на антивируси със своите Security Essentials и Windows Defender (източник: OPSWAT)

Microsoft държи 25,4% от пазара на антивируси със своите Security Essentials и Windows Defender (източник: OPSWAT)

Според анализ на OPSWAT от октомври, Microsoft държи 25,4% от пазара на антивируси, благодарение на продуктите Security Essentials и Windows Defender. Първият от тях е инсталиран на 67,7% от компютрите с антивирусен софтуер от Microsoft, докато Windows Defender е наличен на 30,7% от тези машини.

На второ място в класацията е Avast, който държи 23,6% от пазара, следван от разработчиците AVG, Symantec, Eset, Avira и Kaspersky. Водещите пет доставчика контролират 92% от пазара на антивируси, сочат резултатите от проучването на OPSWAT.

Коментари по темата: „Microsoft води на пазара за антивируси”

добавете коментар...

  1. ted

    НЕ сте сериозни, като пишите това нали ?!!!! Тази програма трудно може да се нарече антивирусна защита, като преди 2-3 месеца се въртеше навсякъде статията, че компаниите за тестване тна такъв софт не можеха да и сложат оценка дори /3/ !!!!!

  2. vasse

    Въпрос с повишена трудност от висшата математика: Ако първите пет производителя държат 92% от пазара на антивируси, то как така процентите на шестия и седмия са 13,3 %, без да прибавяме процентите на останалите?

Коментар