Siemens и Accenture влизат на смарт-грид пазара

Siemens ще работи съвместно с Accenture на пазара за интелигентни мрежови технологии

Siemens ще работи съвместно с Accenture на пазара за интелигентни мрежови технологии

Siemens и консултантския гигант Accenture обединяват усилията си на пазара за интелигентни мрежови технологии (смарт-грид) чрез формиране на съвместно предприятие.

Новата фирма Omnetric Group, базирана в Германия, ще се стреми да съчетае опита на Siemens в разработването на продукти и услуги за интелигентните мрежи с управленския и технологичния опит на Accenture, съобщи GreeTech.bg.

През първата година компанията ще наеме около 100 души, предлагайки услуги в помощ на комуналните дружества, които се опитват да „изплетат” сложната мрежа от нови технологии, необходими за създаване на интелигентни електро-мрежи. Това включва разпределителни системи за управление в реално време, оперативни мрежови системи, интелигентни измервателни уреди за домовете и офисите, както и интелигентни електроуреди.

Ян Мрозик, главен изпълнителен директор на отделението за смарт-грид технологии в Siemens, заяви, че новата компания ще осигури „ненадминато портфолио от услуги за интегриране на комуникационните и информационни системи на смарт-грида”.

„Комуналните компании търсят начини за увеличаване на ефективността на капиталовите си инвестиции и намаляване на оперативните разходи, интегрирайки нови технологии като разпределено производство от възобновяеми източници и електрически превозни средства в електроенергийните мрежи”, обясни Мрозик.

„Това изисква предприятието да има цялостна визия за системите и данните чрез интегриране на традиционните ИТ решения с оперативните решения, необходими за управлението на мрежата”, допълни той.

Коментар