Facebook въвежда масово синия Like бутон

Синият Like бутон на Facebook, който мнозина вече са забелязали на някои уеб страници, ще бъде въведен постоянно във всички сайтове. Разработчикът счита, че експериментът с новия, по-отличаващ се дизайн е успешен.

показват ръст в използването на Like и Share, изпълнени в новия син дизайн

Тестовете показват ръст в използването на Like и Share, изпълнени в новия син дизайн

Освен че изглежда напълно различно с наситения син цвят, новият бутон се различава и по това, че досегашото знаково изображение „Like” е заменено с логото на Facebook.

„Днес въвеждаме нов дизайн за бутоните Like и Share, за да помогнем на хората да споделят повече съдържание в уеб”, коментираха от социалната мрежа.

Наблюденията на тестващия екип показват ръст в използването на Like и Share, изпълнени в новия дизайн. Facebook планира да осъществи напълно промяната в близките седмици.

Старите Like бутони ще бъдат автоматично ъпгрейдвани до новия дизайн, уточняват от социалната мрежа. Те ще се виждат на всички сайтове, които вече са интегрирали Facebook функционалност.

Коментари по темата: „Facebook въвежда масово синия Like бутон”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Добре би било ако новият дизайн на бутона Like спомогне и за изчезването на виртуалните бутони Hate в главите на хората.

Коментар