Признание за Windows 8 от лагера на Ubuntu

Windows 8.1 върви по пътя на Ubuntu, коментира основателят на Canonical Марк Шатълуорт

Windows 8.1 върви по пътя на Ubuntu, коментира основателят на Canonical Марк Шатълуорт

Любопитно сравнение между Windows 8 и Ubuntu направи основателят на Canonical (компанията разработчик на Ubuntu) Марк Шатълуорт. Според него, Microsoft иновира с Windows 8 така както Ubuntu направи с Unity.

Шатълуорт похвали Unity като иновация в потребителските интерфейси (UI) и заяви, че Microsoft прави същото нещо с Windows 8. „От много години Linux изоставаше от Windows по отношение на иновациите в графичния потребителски интерфейс. С Unity това се промени. За първи път ключови иновации се появиха най-напред в Linux и след това в частните платформи”, коментира Шатълуорт.

Една от ключовите идеи при създаване на Unity е била да се консолидира търсеното в един цял екран. Windows 8.1 върви по същия път, коментира основателят на Canonical в социалната мрежа Google+. Новият Metro интерфейс на Windows предизвика известен гняв в общността, също както Unity при появата си и дори сега някои потребители не са готови да го приемат, допълва Шатълуорт.

Коментари по темата: „Признание за Windows 8 от лагера на Ubuntu”

добавете коментар...

  1. Бухал

    И аз и аз … много ставаме – предадоха ни – на уиндоус съм вече и не ща никакви линукси вече 🙁

  2. Mozo

    С две ръце съм съгласен. В момента, в който сложиха дръгливото Юнити, моментално зарязах Убунту. Няма такава недоклатена гадост!

  3. Saevar

    напълно съгласен с колегата под мен

  4. nikito_blend

    От това недоразумение Unity основно спечели Linux Mint а Ubuntu доста изпадна в класацията на distrowatch. Gnome Shell си е къде къде по добрия вариант.

  5. аз

    съгласен съм

Коментар