Българско приложение ще търси изгубени животни

dogsБългарски екип създава първо по рода си мобилно приложение за търсене на изгубени животни. Кампанията за набиране на средства за проекта тече в сайта за споделено финансиране IndieGoGo.

Приложението Crowdfind ще бъде достъпно за потребители от целия свят, във версии за мобилните операционни системи Android и iOS. Целта на проекта е да помага на стопаните да открият изгубените си кучета, котки и други животни възможно най-бързо.

Създателите на софтуера разчитат на интернет потребители от цял свят, за да съберат средства за развитието на проекта си чрез платформата IndieGoGo. Когато приложението бъде готово, всеки собственик на домашно животно ще може да създаде напълно безплатно профил в него, като въведе информация за своя любимец (име, порода, описание), снимки и мултимедия.

Ако домашното животно бъде изгубено, стопанинът трябва просто да създаде „Сигнал“ (Alert) в Crowdfind. Сигналът за помощ в реално време ще се появи на телефоните на всички членове на мрежата, които са наблизо. Всеки желаещ да помогне ще може да приеме сигнала, като във всеки момент ще вижда местоположението на останалите.

Така търсачите на изгубения любимец ще се организират за минути, като разпределят усилията си в претърсване на целия район. При това – без дори да се познават. Ако някой от тях открие изгубеното животно, той може да го идентифицира чрез снимката и описанието от сигнала, след което да се обади на собственика му.

„Когато човек изгуби любимото си животно, започва да разлепя съобщения в квартала, публикува съобщения в социалните мрежи или се обръща за помощ към организации за защита на животните. Понякога това помага, но друг път – не. В екипа на Crowdfind сме убедени, че първите минути на реакция са решаващи. Вярваме, че приложението може да помогне на много хора”, сподели Александър Александров, основател на Crowdfind.

Коментари по темата: „Българско приложение ще търси изгубени животни”

добавете коментар...

  1. Ket

    супер идея, не толкова сложна за реализация

Коментар