Мтел отчете над 16% спад за деветмесечието

Мтел отчете спад на приходите и печалбата за периода януари-септември

Мтел отчете спад на приходите и печалбата за периода януари-септември

Приходите на Мтел отбелязват спад от 16,3% до 300 милиона евро пред първите девет месеца на година, сочи финансовите резултати на Telekom Austria Group.

В допълнение към неблагоприятната макроикономическа ситуация, компанията е засегната и от понижените от Регулатора цени на едро. Ефектите от това възлизат на 36,9 милиона евро спад в приходите за разглеждания период.

Сравнимата EBITDA се понижава с 23 % до 126,7 милиона евро, въпреки намалените с 21,3 милиона евро (10,7%) оперативни разходи, съобщиха от телекома.

Клиентите на Мтел са намалели с 4,9% на годишна база, достигайки 5,3 милиона през разглеждания период. Пазарният дял на компанията възлиза на 44,8%.

През деветте месеца на 2013 година Мтел продължава да поставя фокус върху предлагането на смартфони и конвергентни пакетни услуги, в резултат на което делът на клиентите с договор се е увеличил до 72,5%.

Компанията отчита ръст от 23% на клиентите на фиксирани услуги през третото тримесечие на 2013 година спрямо същия период на 2012 година. Потреблението на мобилен интернет от компанията се е повишило с близо 17% на годишна база.

Третото тримесечие е белязано и от повишение в продажбите на умни устройства в магазините на телекома – 552% за таблети и почти 100% за смартфони.

За деветмесечието на тази година фиксираните линии за достъп също показват положително развитие, увеличавайки се с 11,1% до 158 600 броя спрямо първите девет месеца на 2012 година. Ръстът на броудбанд линиите възлиза на 12,2%, сочи финансовият отчет на телекома.

Коментари по темата: „Мтел отчете над 16% спад за деветмесечието”

добавете коментар...

  1. Иди

    Какво се хващате като тъпи овце на лъжите и пропагандата!!!

    Пак са на печалба – ЛЪЖАТ, защото от алчност искат ОЩЕ и ОЩЕ пари.
    Искат и реват, заради частично въведените ограничения от ЕС и се направят операторите на нещастни каквито всъщност НЕ са.

    Цялата работа просташки обяснено за овцете е такава:

    Ние мобилните гадове не ни е кеф ще се направим умиращи, за да си осигурим подкрепа на бизнеса ни от ЕС и да измислим нова схема за стрижем до кръв овцете клиенти за повече пари.

  2. Диди

    от Виваком по-нагли мошеници няма ,да извадят и тяхната статистика пък да видим как са те с фиксираните услуги.

  3. Иви

    НЕ подписвайте договори и НЕ ползвайте скъпия и ограничен Интернет от тези мошеници! НЕ подписвайте и НЕ купувайте телефони от самите мобилни оператори!

  4. :о)

    0.5 милиарда евро чиста годишна печалба от най-бедната страна в ЕС
    без правителство, без сигурност в утрешния ден,…
    Мисля че не е зле а? 🙂

  5. Диди

    не знам, но бяс ме хваща като кажатm че Виваком били с най-доброто покритие- кое им е доброто, отивам в дадена институция и интернета не може да се зареди с минути, за да ми извадят нужния документ- попитах кой ви е доставчик и само като чух- Виваком ми стана ясно.

  6. Диди

    а глобул и виваком каде е тяхната статистика на тия мошеници?

  7. Anonymous

    На мрежата на Телеком Австрия са с контрол на съзнането-много политици и бизнесмени. Помните ли как Телеком Австрия дадоха 1 млн, на Станишев и как Австрииски канцлер подаде оставка за подкупи в Австрия от телекома. Истината е че това е организирана престъпност с милярдери за политическо влияние!

  8. Калин

    Странна е тази тенденция, предвид че пуснаха планове, които не налагат дългосрочни договори. Въпреки това, те остават най-свестният оператор.

Коментар