Project N ускорява Windows 8.1 приложенията

Приложението Fresh Paint за Windows 8.1 работи по-бързо с новата технология Project N

Fresh Paint за Windows 8.1 работи по-бързо с новата технология Project N

Microsoft работи по нов проект, целящ да ускори времето за зареждане и работата на приложенията за Windows 8.1. Компанията показа как работи новата технология по време на събитие за Visual Studio 2013 в Ню Йорк.

Демонстрацията бе проведена с приложение Microsoft Fresh Paint за Windows 8.1 и два таблета Surface. На единия от тях работеше стандартна версия на приложението, а на другия – същата програма, но написана със специален метод на кодиране.

Крайният резултат е, че Fresh Paint с новия код се зарежда и изпълнява по-бързо, отколкото регулярното приложение. ZDNet твърди, че методът за ускоряване на Fresh Paint за Windows 8.1 е създаден от Microsoft в рамките на тайнствения проект „Project N”.

Засега няма официална информация как Microsoft ще използва новия компилатор. Предполага се, че разработчиците на приложение за Windows 8.1 ще качват своите продукти в Windows Store, след което Microsoft ще използва технологията „Project N”, за да подобри производителността на приложенията преди да ги пусне за широката публика.

Коментар