Академия на Oracle разкрива възможности за ИКТ обучение

Чрез програмите в училищното образование, учениците могат да започнат своето пътуване по пътя на компютърните науки, заяви Джейн Ричардсън

Чрез програмите в училищното образование, учениците могат да започнат своето пътуване по пътя на компютърните науки, заяви Джейн Ричардсън

Академия на Oracle предоставя нови възможности за училищата и университетите в България чрез образователните си програми по ИТ, стана ясно на първия в страната ни Oracle Academy Open Day, проведен днес.

Академията работи за развитие на ИКТ умения и насърчава преподавателите и техните ученици да участват в обучения по Java и база данни, заяви Джейн Ричардсън, регионален директор на Oracle Академия за Европа, Близкия изток и Африка.

“Технологиите движат съвременната глобална икономика и когато интересът към тях се събуди сред учениците, те ще предпочетат да изучават компютърни науки във висшето си образование и да търсят професионална реализация в областта на ИТ”, допълни Ричардсън.

В деня на отворените врати участваха учители по информационни технологии (ИТ), университетски преподаватели по ИТ, заместник-ректори по учебната част и декани на специализирани факултети от 11 университета и колежа от страната. В академията към момента членуват 2 000 студенти от 7 университета.

Oracle Академия е предназначена за ученици, учители, студенти и преподаватели и предоставя пълен набор от образователни програми, използващи бизнес софтуер. Сред тях са обученията по основи в Java програмирането, създаване на Java програми с Greenfoot, създаване на бази данни и програмиране с SQL, програмиране с PL/SQL и др.

Преподавателите могат да използват този ресурс в учебните програми по компютърни и бизнес науки. В световен мащаб Oracle Академия подпомага над 2,5 милиона студенти и ученици в 102 страни.

Коментар