Microsoft представи Cloud OS в България

„Днес се случва една от най-големите еволюции в ИТ индустрията – преминаването от фиксираната инфраструктура към облачните решения”, заяви изпълнителният директор на Майкрософт България - Петър Иванов

„Днес се случва една от най-големите еволюции в ИТ индустрията – преминаването от фиксираната инфраструктура към облачните решения”, заяви изпълнителният директор на Майкрософт България – Петър Иванов

Microsoft представи облачната платформа Cloud OS пред стотици ИТ специалисти, участващи в конференцията In Charge, която стартира днес в София.

„Днес се случва една от най-големите еволюции в ИТ индустрията – преминаването от фиксираната инфраструктура към облачните решения”, заяви изпълнителният директор на Майкрософт България – Петър Иванов. Той подчерта, че Microsoft е единствената компания, която предлага хибридно решение, съчетаващо съществуващата инфраструктура с виртуална, с цел оптимална защита на вложените средства и сигурността на данните.

„Една от най-големите инвестиции в центрове за данни в света, на стойност 15 милиарда долара, е на Microsoft, като половината от облачните решения на компаниите от Топ 500 на Fortune са базирани на Windows Azure”, допълни Иванов.

Microsoft слуша своите клиенти и стои близо до тях, заяви по повод Clous OS Патрик Шанзон, директор „Enterprise Evangelism” в софтуерния гигант.

Облачните решения за големи компании представляват 58% от бизнеса на Microsof в момента. Чрез Enterprise Cloud клиентите могат по-лесно да изберат правилен облачен модел, да реализират BYOD (bring-your-own-device) стратегии, да подобрят продуктивността си, да създават съвременни приложения и да обработват големи обеми от данни.

Облачният пакет Office 365 е най-бързо растящият продукт в историята на Microsoft с 1,5 млрд. долара годишен оборот, а потреблението на Windows Azure се увеличава 2 пъти по-бързо и се използва от над 50% от компаниите в класацията Fortune 500. Услугата Dynamics CRM Onlinе пък нараства с 80% всяка година, а SQL Server е най-използваната база данни в света, съобщи Microsoft.

In Charge е първата техническа конференция от новата платформа на Майкрософт INDEED. Поредицата професионални събития е наследник на емблематичните за технологичните среди „Дни на Майкрософт“. In Charge се състои от 3 панела, които покриват два от основните компоненти на Cloud OS – „Трансформация на центъра за данни“ и „Анализ на данни“, както и трак, посветен на „Бизнес продуктивност“.

Новият формат на конференция залага на демонстрации и практически упражнения, които работят върху специално изградения съвместно с HP център за данни на място. За изминалите години двете компании са вложили почти четвърт милиард долара в съвместни инициативи, съобщи генералният директор на Hewlett-Packard България Ираван Хира.

Коментар