Светодиоди в килима показват вярната посока

Светодиодите са по-икономични и в пъти по-дълготрайни от традиционното осветление и вече започват да го изместват. Но едва ли някой е предполагал, че светодиодите ще станат част от тъканта на килимите, по които ходим.

Килимни настилки с вградени светодиоди вършат полезна работа, като посочват пътя за излизане навън. Точно това е мястото, където е най-добре да бъде отправено посланието – ако има пожар и коридорът е пълен с дим, тогава хората лазят ниско долу и именно там трябва да са указанията, пише GreenTech.bg.

LED лампички могат да предават послания, насоки, да се грижат за сигурността на хората в офисите, хотелите и обществените сгради. Подобни обозначения могат да се прилагат в театрите и кината, вместо лампичките в краищата на редовете.

На места, където хората често пъти ходят с глава, наведена надолу – забили погледи в своите телефони – могат да се поставят наземни мигащи съобщения като „Внимавай къде  стъпваш“.

Накратко, с възхода на интернет, смартфоните и таблетите, се промени и начинът, по който хората си взаимодействат с информацията. Днешното предизвикателство е конкретното послание, което отправяме, да се откроява сред огромния обем данни и информация, които ни заливат от всички страни.

Коментар