StartUP конференция предстои в София

startuo conf

StartUP конференция ще събере млади хора от цяла България в дискусия за предприемачеството

Национална конференция за предприемачество „StartUP Conference NEXT 2013” ще се проведе през уикенда в София Ивент Център. Събитието се организира от Фондация StartUP и ABLE и цели да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България, да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи.

Предвидени са серия от лекции и дискусии на теми, свързани с развитието на предприемачеството в страната и региона, вкл. какво следва след сформирането на екип, след валидиране на идеята, дори след набирането на рисков капитал. Ще гостуват изявени лектори като Шира Абел (Шира помага на стартиращи компании от Израел в техните маркетинг усилия), Джордан Шлиф (ще говори за това как да си партнираме и продаваме на големи бизнеси), Марк Весълинк (част от Startup Bootcamp, един от най-успешните акселератори), Селим Вирани (един от основателите на движението Leancamp) и др.

Ще бъдат дискутирани важни въпроси за стартъп общността като например възможностите за набиране на рисков капитал, състояние на стартъп общностите в региона и ролята на образованието за стартъп общността. В последната дискусия ще участват Светлин Наков, който ще разкаже за новото си начинание – софтуерен университет, Кирил Митов от Училище за роботи и Стани Милев от StartUP Academy.

В  специален дискусионен панел участници ще бъдат ученици, които вече разработват своите иновативни проекти – Любомир Янчев (18 г.) ще разкаже за Умния дом, Атанас Бахчеванов (19 г.) за Stepsss, а Томислав Петков за това как на 12 години може да си пълен с идеи и да започнеш да ги осъществяваш.

Вторият ден от конференцията е посветен изцяло на предприемачите. Своите вълнуващи истории на успели местни предприемачи ще разкажат Адел Закут (Despark), Боян Иванов (Storpool), Дарин Маджаров (Ucha.se) и други. В кратки панели всеки предприемач ще има възможността да сподели за предизвикателствата и успехите, научените уроци и промяната в живота му. Публиката ще може да задава въпроси през интерактивна стена, на която ще бъдат показани в реално време въпросите, събрали най-много гласове.

Коментар