Toshiba затваря завод за телевизори

Toshiba се надява скоро да изведе бизнеса си с телевизори на печалба

Toshiba се надява скоро да изведе бизнеса си с телевизори на печалба

Японският гигант Toshiba прекратява производството на течнокристални телевизори в завода Dalian Toshiba Television (DLTV), разположен в Китай. Предприятието ще бъде закрито в края на декември 2013 г.

Затварянето на завода е част от реформите в Toshiba, насочени към възвръщане на рентабилността на бизнеса с видеотехника, съобщи компанията.

DLTV стартира през юли 1996 г. със специализация течнокристални телевизори със среден и голям размер. Към момента в предприятието работят около 900 души.

Телевизорите, които DLTV пуска за японския пазар, сега ще се произвеждат от ODM партньори на Toshiba, уточнява компанията. За китайския пазар Toshiba ще привлече местни производители.

Чрез аутсорсване на производството на телевизори Toshiba разчита да съкрати разходи и да повиши ефективността си. В рамките на преструктурирането, Toshiba продаде неотдавна полския си завод за телевизори на тайванската компания Compal.

Затварянето на DLTV се явява заключителен етап от реформата. Toshiba се надява да изведе бизнеса си с видеотехника на печалба през втората половина на текущата финансова година, която приключва през март 2014.

Коментар