Китай натиска Microsoft да удължи поддръжката на XP

Windows XP продължава да бъде много популярна в Китай

Windows XP продължава да бъде много популярна в Китай

Microsoft ще прекрати скоро поддръжката на Windows XP, но много потребители не са склонни да мигрират към по-нова операционна система преди 8 април 2014 г.  – критична дата, след която няма да излизат ъпдейти за XP.

Китай, един от най-големите пазари, макар и с високо ниво на пиратство, иска от Microsoft да удължи поддръжката на Windows XP, аргументирайки се с факта, че много правителствени компютри продължават да работят с тази версия.

Нещо повече, официални лица от правителството твърдят, че Microsoft ги подлага на нежелани рискове. Те настояват Microsoft да удължи поддръжката на Windows XP, тъй като са платили лицензи вместо да използват пиратски софтуер, съобщи TimesLive.co.za.

Не на последно място, китайските власти посочват, че потенциалният преход към Windows 8 е твърде скъп, в резултат на което новата операционна система има само 3% пазарен дял в страната.

Microsoft все още не е излязла с официален коментар по претенциите на Китай. Малко вероятно е обаче компанията от Редмънт да промени плана си за пенсиониране на Windows XP.

Коментари по темата: „Китай натиска Microsoft да удължи поддръжката на XP”

добавете коментар...

  1. Тодор

    Нищо не им пречи на всички държавни институции да преминат на напълно безплатния Линукс – във Франция полицията , жандармерията и депутатите им преминават на Линукс!!! Защо да дават такива огромни суми за същото нещо… на хамериканците ????

  2. :о)

    Важното е че им казват в очите – не искаме да ви плащаме за малоумния нов лиценз, защото от него няма смисъл – само Вие да се нагушите 🙂

  3. 7yjft

    Като искат съпорт да си платят.. И понеже е след като е свършил официалния период за поддръжката на въпросната ОС, ще се наложи да плащат мноооого (ако изобщо МС се навият), а това също няма да им хареса та по-добре да мигрират към Win 8.1.

  4. ицо

    И като сложат пиратски какво?
    Спирането на поддръжка не означава, че лиценза ти е невалиден, а че повече updates, hotfixes and MS support няма да има. Иначе кой колкото иска да си ползва XP, 98 или каквото и да е било друг система.
    И не мога да разбера за какво са тия оплаквания от всички? Няма друга компания която да е направила 12 години OS/software support. Почти всички са до 5-6 години, някой и по-малко. Даже и linux.

  5. M

    Майкрософт продължават да стъпват накриво принуждавайки клиентите си, вместо да се съобразяват с тях. Така, че пътят им напред се превръща в лутане и изоставане спрямо конкуренцията. Опитват се да компенсират с нещо дръзко и нестандартно и хоп пак грешка. Та не се чудете на агресивните реклами. Цените на продуктите им остават соленички и преминават към месечна-годишна таксичка.

  6. Мартин

    тия що не си турат ДОС и да се приключва

  7. бивш Китаец

    Добре ще е , ако продължат актуализациите и поддръжката на Win XP, макар че е остаряваща ОС.

Коментар