Глобул разшири покритието за мобилен интернет

Разширената мрежа на Глобул за мобилен интернет вече обхваща и най-посещаваните курорти

Разширената мрежа на Глобул за мобилен интернет вече обхваща и най-посещаваните курорти

Глобул приключи проект за оптимизация и разширение на мрежата си, в резултат на което услугите за високоскоростен мобилен интернет на оператора вече са достъпни в 210 населени места.

Разширеното покритие обхваща 60% от населението на страната, вкл. най-посещаваните зимни и летни курорти. Потребителите в тези места вече разполагат с достъп до мобилни услуги за пренос на данни със скорост от 21 Mbps или по-висока.

В над 150 населени места в България клиентите на оператора могат да ползват максималната технологично възможна скорост от 42 Mbps.

Проектът е първият с подобен мащаб след придобиването на Глобул от Теленор Груп през август тази година. Към момента, 47% от 3G-мрежата на Глобул предлага широколентови мобилни услуги по технологията HSPA+, в сравнение с 13% преди три месеца.

Проектът, реализиран за рекордно кратък срок, е първа стъпка в цялостната програма за технологично обновление на мрежата на телеком оператора, с цел подобряване на качеството и предлагане на нови услуги, уточниха от Глобул.

Коментари по темата: „Глобул разшири покритието за мобилен интернет”

добавете коментар...

  1. В.М.Г

    чудесно

Коментар