Бял Nexus 7 излиза у нас след два месеца

Новият Nexus има най-яркия 7-инчов дисплей, използван досега на същия размер портативни устройства, твърдят разработчиците на таблета

Новият Nexus има най-яркия 7-инчов дисплей, използван досега на същия размер портативни устройства, твърдят разработчиците на таблета

Новият таблет Nexus 7, съвместна разработка на Google и Asus, вече ще се предлага и в бял цвят. Моделът работи под управление на Android 4.4 KitKat – последната версия на най-популярната мобилна платформа.

Устройството ще излезе на пазара в България в средата на първото тримесечие на 2014 година във вариант с 32 GB вградена памет. Цената ще остане непроменена, съобщиха от Asus.

Nexus 7 дебютира на пазара през юли 2013 г. в черен цвят, с Full HD IPS дисплей и мощен четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4. Новият, бял модел идва с подобрен потребителски интерфейс, по-бърза работа с няколко приложения едновременно и по-удобно боравене с със сензорния екран.

Иконите в статус лентата в белия Nexus 7 сега са по-отчетливи. Освен това Android 4.4 поддържа картина на цял екран, без черни ленти, когато потребителите разглеждат снимки или карти, играят филми или четат книги. Статус лентата и бутоните за навигация могат да се активират с прокарване на пръст по дисплея.

Работата с няколко приложения вече по-бърза, благодарение на оптимизацията на използваната памет. Подобрена е и работата на сензорния дисплей по отношение на бързина и точност.

Начинът на управление на Nexus 7 също е усъвършенстван. Чрез Android 4.4 собствениците на Nexus 7 могат да управляват някои функции на устройството с гласови команди. Например, изричайки само „Ok Google”, докато използват приложението Google Now, те могат да започнат търсене, да открият адреси или да контролират аудиовизуалното съдържание, без да докосват екрана.

Android 4.4 поддържа функцията Google Cloud Print, която позволява печат на документи, имейли, уеб страници и снимки директно от Nexus 7 чрез Wi-Fi или Bluetooth на всеки принтер, който поддържа услугата. Google Cloud Print поддържа и принтери с приложения в Google Play Store.

Създаването, редактирането и управлението на документи е улеснено от новата версия на приложението Quickoffice. Потребителите могат да отварят и записват файлове, без значение дали са на Nexus 7, в Google Drive или друга облачна услуга за съхранение на данни. Приложението осигурява незабавен достъп  до последно използваните файлове, като така пести време на потребителите.

Новият Nexus има най-яркия 7-инчов дисплей, използван досега на същия размер портативни устройства, твърдят разработчиците. Таблетът поддържа безжично зареждане на батерията и се отличава с тънък профил, благодарение на което е удобен за работа с една ръка.

Четириядреният процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro и допълнен с 2 GB RAM. Дисплеят с резолюция Full HD разполага с повече от 2,3 милиона пиксела с висока гъстота (323 ppi).

Коментар