Google планира личен асистент в услугите си

Google може да заложи всевъзможни услуги в новия си персонален помощник, който ще помага на потребителя

Google може да заложи всевъзможни услуги в новия си персонален асистент, който ще помага на потребителя

Google планира да подобри значително своите популярни услуги, в частност търсенето. За целта компанията ще въведе личен асистент, или помощник на потребителя, който ще улесни търсенето на желаната информация и други задачи.

Към момента личният асистент е само идея, която бе загатната на пресконференция от техническия директор на Google – Скот Хъфман. По неговите думи, подобна концепция ще промени радикално представата за услугите на интернет гиганта, предаде TechCrunch.com.

Предполага се, че персоналният помощник ще бъде като жив човек, който поема изпълнението на редица задачи вместо потребителя на услугата. Подобна функционалност вече е реализирана в много компании – например в доставчика на елитни смартфони Vertu.

Интересен е въпросът за цената на услугата. Очевидно, тя няма да бъде ниска и едва ли огромната аудитория от потребители на Google ще може да си я позволи.

Предполага се, че Google ще приложи изкуствен интелект, който ще позволи използване на услугите дори без смартфон, таблет или друга електроника – например, в автомобила, когато шофьорът трябва да намери информация, без да отклонява вниманието си от пътя. В случая, информационната система и персоналният помощник ще показват информацията на екрана на централна конзола.

Личният асистент на Google ще изучава навиците и предпочитанията на потребителя, за да му помогне при покупка на билети за театър, кино и спортни състезания, както и при пътуване в чужбина, пояснява Скот Хъфман.

Разбира се, Google може да заложи всевъзможни услуги в новата си разработка. Засега няма информация кога персоналният помощник ще влезе в употреба. Известно е обаче, че Google развива бързо своите проекти, така чакането може да не трае дълго.

Коментари по темата: „Google планира личен асистент в услугите си”

добавете коментар...

  1. Петър

    Пробват какво и да се получи дори и да е глупост няма значение.
    Да не забравяме великата глупост фейсбук какви пари се направиха.

  2. Драгомир

    Това са глупости според мен.

Коментар