Archos нахлува на пазара за смарт часовници

Смарт часовниците на Archos са изпълнени в стила на Pebble, но цената им е двойно по-ниска

Смарт часовниците на Archos са изпълнени в стила на Pebble, но цената им е двойно по-ниска

Френската компания Archos, един от популярните доставчици на таблети, планира инвазия на пазара за смарт часовници. Компанията ще представи първите си подобни устройства на изложението CES 2014 в Лас Вегас от 7 до 10 януари.

Умните часовници на Archos ще могат да взаимодействат със смартфони и таблети под управление на Android и iOS. Акцентът в разработката на новите устройства е поставен върху простотата и функционалността.

Предполага се, че притежателите на смарт часовници с френската марка ще виждат на тях различни уведомления и ще могат да управляват работата на медийния плейър и други приложения. Възможно е също часовникът да играе роля на фитнес асистент, който проследява физическата активност на потребителя.

Устройствата ще бъдат изпълнени в стила на Pebble – в момента един от най-популярните смарт часовници на пазара. Цената на Archos обаче ще е почти наполовина по-ниска – около $80, в сравнение със $150 за Pebble.

В допълнение, Archos ще покаже на CES 2014 компактни монитори за следене на показателите на организма. Устройството Blood Pressure Monitor ще мери кръвно налягане и сърдечен пулс. Activity Tracker пък отчита направените стъпки, изразходваните калории и други показатели.

Коментар