Asus ще произвежда и третото поколение на Nexus 7

Очаква се Nexus 7 да предложи 8-инчов екран, за разлика от своя предшественик, който е 7-инчов

Очаква се Nexus 7 да предложи 8-инчов екран, за разлика от своя предшественик, който е 7-инчов

Google избра Asus за производител на третото поколение таблети Nexus 7. Тайванската компания е спечелила поръчката в конкуренция с LG и HTC, твърди Focus Taiwan.

По неофициална информация, Nexus 7 ще предложи 8-инчов екран, за разлика от второто поколение на таблета, който има 7-инчов екран с резолюция 1920х1200 пиксела.

Устройството ще стъпи на процесор Intel Bay Trail Z3740 или Z3770, докато неговият предшественик разчита на четириядрен Snapdragon S4 Pro с тактова честота 1,5 GHz и графичен процесор GPU Adreno 320.

Според анализатори, партньорството с Google помага на Asus да стане по-разпознат бранд на световния пазар. Asus е производител и на първото, и на второто поколение Nexus 7. Същевременно, тайванската компания многократно е заявявала, че залага на собствени таблети.

В момента именно Asus е един от производителите с най-широко портфолио от таблети и трансформъри (таблет/ноутбук). През 2013 година компанията планираше да достави 12 млн. подобни устройства. Амбициите й за настоящата година се измерват с 13 милиона таблета.

Коментар