2013: Стив Балмър плаче на раздяла с Microsoft

Един от най-важните моменти през изтеклата 2013 година несъмнено е подаването на оставка от страна на Стив Балмър, CEO на Microsoft, през август. Мотивът за оттеглянето на ексцентричния топ мениджър бе преобразуването на Microsoft от софтуерна компания в доставчик на устройства и услуги.

Балмър обеща да се пенсионира, когато бордът на директорите избере неговия наследник начело на Microsoft. Според последни информации от Редмънт, шефът на клауд бизнеса на компанията – Сатиа Надела – е най-вероятният нов CEO на Microsoft.

Междувременно, в интернет изтече видео с емоционална реч на Стив Балмър на последната му среща със служители на компанията през септември 2013 г. Вижда се как Балмър избухва в сълзи, докато благодари на аудиторията.

За всички е ясно, че Стив Балмър е фанатично предан на Microsoft. И макар мнозина да считат, че той не е правилният човек за ръководител на компанията от Редмънт, едва ли има съмнение в неговата отдаденост на работата.

Обичта на Стив Балмър към Microsoft обаче не му помогна да остане начело на компанията. Предстои да разберем, дали новият CEO ще осигури печелившо бъдеще за американския ИТ гигант.

Коментар