Въвеждат ограничен интернет в САЩ

Американските телекомуникационни оператори са на път да въведат ограничения на достъпа до интернет за своите клиенти. Най-големият интернет провайдер Time Warner Cable обмисля услуга с доплащане при превишение на определен лимит, съобщава arstechnica.com.
Досега US доставчиците работеха с тарифи за неограничен достъп, като единствено мобилните оператори предлагаха безжичен интернет с лимитиран трафик. Time Warner Cable предвижда тестове на интернет услуга с плащане, според използването, която ще обхване потребителите в Тексас, и по-точно онези 5% от тях, които генерират 50% от трафика.
Според информациите към момента, пилотният проект ще стартира през първото тримесечие на годината и в зависимост от резултата, доставчикът ще реши дали да въведе повсеместно новата услуга с доплащане на трафика.
Друг от водещите оператори в САЩ, компанията Comcast, вече прилага ограничение на достъпа до интернет за активните потребители на мрежите за файлов обмен. Мярката обаче не е огласена официално и потребителите не знаят при какъв обем на трафика влиза в сила ограничението.
Някои от “пострадалите” абонати на Comcast вече са се оплакали във Федералната комисия по съобщенията (FCC) от действията на своя провайдер. Исковете към Comcast възлизат на 195 хиляди долара на абонат.

Коментар