Първите Firefox OS таблети слязоха от конвейера

Firefox OS таблетът има 10-инчов екран с резолюция 1280х800 пиксела

Firefox OS таблетът има 10-инчов екран с резолюция 1280х800 пиксела

Mozilla получи от Foxconn първата партида таблети с операционна система Firefox OS. Устройството има 10-инчов екран с резолюция 1280х800 пиксела, 2GB оперативна памет и безжичен модул Wi-Fi.

Таблетът тежи 580 грама и има размери 267х171х9,7 мм. Mozillа ще го използва като хардуерна платформа за оптимизация на Firefox OS за работа на таблети. Компанията признава, че новият таблетен формат поставя пред нея редица предизвикателства по отношение на интерфейса.

Очаква се скоро Mozilla да достави таблета на разработчици на приложения, локализатори и тестери. На CES 2014 в Лас Вегас компанията обяви програмата Tablet Contributor Program, целяща да ускори появата на Firefox таблети на пазара.

Към момента няма информация за типа на процесора и капацитета на батерията на таблета, но това не е толкова важно, тъй като устройството е предназначено за тестови цели и едва ли ще излезе на пазара. Таблети с Firefox OS се очакват от партньори на Mozilla като ZTE или LG.

Mozilla е амбицирана да развие своята мобилна платформа отвъд смартфоните и таблетите. Тази година се очакват и първи телевизори Panasonic на база Firefox OS.

Коментар